Isolatie

Loopt u met de plannen rond om te kiezen voor dakisolatie?


Dan bent u bij Dakservice Steinfort aan het juiste adres. Met name de belangrijkste redenen om voor dakisolatie te kiezen zijn o.a.:

 

  • Dakisolatie houdt de warmte beter in uw huis in het stookseizoen
  • Dakisolatie houdt het de warmte beter buiten in de zomer.
  • Een flinke besparing op de stookkosten.

 

Uiteraard is niet elk dak hetzelfde en zijn er verschillende manieren om uw dak te isoleren. Dakservice Steinfort komt graag bij u langs om u te adviseren wat het beste bij uw situatie past.

Keuze van het materiaal

Welk isolatiemateriaal het beste gebruikt kan worden is afhankelijk van de isolatiewaarde.

Het isolatiemateriaal is echter wel afhankelijk van de constructie van uw huis. Dakservice Steinfort helpt u graag bij het kiezen van het juiste materiaal.

Subsidie

Op dakisolatie zit subsidie. De hoogte van de subsidie is afhankelijk van het oppervlak en de rd-waarde.

U dient minimaal 2 isolatie maatregelen uit te (laten) voeren om in aanmerking te komen voor de subsidie.

Schuin dak isoleren: voordelen

In een woning met een niet-geïsoleerd schuin dak gaat er onnodig veel warmte verloren. Dat kost niet alleen honderden euro’s per jaar aan extra stookkosten, het is ook slecht voor het milieu. Door een schuin dak te isoleren los je dit probleem op en ga je niet alleen geld besparen maar verbeter je ook het woonklimaat.

Reden om een schuin dak te isoleren

De meest belangrijke reden om een schuin dak te isoleren is de energiebesparing die je ermee kunt bereiken. Deze besparing kan oplopen tot wel 30% waardoor je op jaarbasis al gauw honderden euro’s kunt besparen. Maar dakisolatie heeft nog meer voordelen:

Waardevermeerdering van de woning. 
Een woning die goed is geïsoleerd krijgt een betere energiescore bij het opmaken van het energieprestatiecertificaat. Een betere score betekent een hogere verkoopwaarde.

Aangenaam woonklimaat
In de zomer zal het binnen langer koel blijven omdat de warmte door de isolatie buiten wordt gehouden. In de winter blijft het juist langer warm.

Oplossen van vochtproblemen
Na het isoleren van een schuin dak zal de temperatuur aan de binnenzijde van het dak minder hoog zijn waardoor er nagenoeg geen condensvorming in de dakconstructie zal optreden. In combinatie met een dampremmende laag zullen vochtproblemen, zoals schimmelvorming uitgesloten zijn.

Minder uitstoot van CO2
. Door de isolatie ga je minder energie verbruiken. Hierdoor draag je een steentje bij aan het terugdringen van de hoeveelheid CO2 die wereldwijd wordt uitgestoten.